+45 7020 6383 info@gptours.dk
+45 7020 6383 info@gptours.dk

TRONSKIFTET ER EN REALITET

TRONSKIFTET ER EN REALITET

F1-journalist Peter Nygaard rapporterer fra Formel 1 i Singapore

Singapores Grand Prix understregede, at Red Bull er væltet af F1-tronen. McLaren – vinder af tre af de fire løb efter sommerferien – har overtaget tronen. Red Bull? De har ikke vundet et eneste af de sidste otte løb.

Efter Oscar Piastris flotte sejr i Baku i sidste uge var det ved Formel 1 i Singapore Lando Norris´ tur til at føre McLaren til tops. Han kontrollerede fra pole position hele aftenen på Marina Bay-banen, men det mest overraskende ved Singapores Grand Prix var måske, at Max Verstappen blev nummer to. Red Bull-raceren, som Verstappen de seneste uger både har kaldt et ”monster” og ”upålidelig”, var med de seneste updates (og hollænderen bag rattet!) pludselig hurtigere end både Mercedes og Ferrari.

Der er dermed lagt op til en gyser-afslutning på Formel 1-VM 2024: Kan Norris, der med seks løb tilbage nu er 52 point efter Verstappen, fravriste hollænderen 2024-titlen?

Kevin Magnussen kvalificerede sig endnu en gang bag teamkammerat Nico Hulkenberg, og en punktering kostede ham alle chancer i løbet. Tyskeren beviste med niendepladsen, at Haas-raceren er ganske konkurrencedygtig, og i Austin om fire uger har teamet endnu en upgrade klar. Der burde altså ligge gode point og vente på Haas-kørerne i de kommende uger, og jeg hører, at Grand Prix Tours stadig har billetter til løbet i Austin og sæsonfinalen i Abu Dhabi.

Du skal da ikke gå glip af afslutningen på en fantastisk F1-sæson?

Vi ses!

Formel 1 i Singapore Podium i 2024

DE ALTERNATIVE NYHEDER FRA MARINA BAY

Formel 1-journalist Peter Nygaard med de alternative nyheder, du kun ser hos Grand Prix Tours.

PAPA PEREZ FIK HJERTEANFALD

Sergio Perez´ far Antonio er ofte på plads i Red Bull-pitten, men Azerbaijans Grand Prix så han på TV hjemme i Mexico City. Sergio´s sammenstød med Carlos Sainz Jr var for meget for stakkels Papa Perez, der måtte indlægges på hospitalet efter et hjerteanfald. Her rapporterer lægerne, at hans tilstand er stabil.

MERCEDES I JUBILÆUMS-BEMALING

Mercedes´ titelsponsor, det malaysiske olieselskab Petronas, har 50-års jubilæum. Det markerede Formel 1-teamet i Malaysias naboland Singapore med en special-lakering i Petronas grønne farver.

RACING BULLS – NU I JEANS

Racing Bulls havde også fået nyt ’beklædning’ i Singapore: Team-sponsor Hugo Boss havde i et forsøg på at kombinere Formel 1 og modebranchen skabt et ganske cool ’jeans-look’ på bilernes front. Yuki Tsunoda og Daniel Ricciardo havde til lejligheden også fået nye, jeans-inspirerede køredragter. Det var første gang siden de glade Benetton-dage i 1990´erne, at et modetøjs-firma udnyttede deres F1-engagement så åbenlyst.

RED BULL: IKKE TID TIL PJAT

Mens Mercedes og Racing Bulls mødte op med nye bemalinger i Singapore, gik Red Bull den anden vej. Teamet har igennem flere år ofte stillet op i alternative bemalinger, der er skabt af fans gennem design-konkurrencer (senest i Silverstone – billedet). Det var også planen i både Singapore og Austin, men ideen er nu opgivet: Den alternative bemaling ville øge vægten på bilen med omkring et kilo, der svarer til cirka 0,03 sekund i omgangstid. Den slags er der ikke råd til i en knivskarpe VM-duel med McLaren!

ONE REPUBLIC I LAS VEGAS

Las Vegas Grand Prix har offentliggjort en række koncertnavne. Torsdag er det One Republic, der var store i 00´erne, der er hovednavn i den nye Sphere-koncertsal. Fredag er Sphere reserveret til Alesso og lørdag varmer Ludacris op til grandprixet, der starter klokken 22.00.

TOP DOLLARS FOR DOM DOLLA

Den australske house-DJ Dom Dolla optræder i Paddock Club i Las Vegas. Her koster billetterne 13.500 USD – naturligvis plus skat og gebyrer. Et fund til prisen: Det er ikke engang 100.000 kr! Men næsten…

F1 TIL AFRIKA

Afrika er den eneste verdensdel uden Formel 1-løb, men det skal der nu laves om på. Regeringen i Rwanda planlægger en racerbane ved siden af den nye, internationale lufthavn i Kigali. En delegation fra Formel 1 var mellem grandprixerne i Italien og Azerbaijan for at se på forholdene, og det satte Sydafrika under pres: Landet var tidligere den traditionelle ’hjemmebane’ for Formel 1 i Afrika med 23 grandprixer mellem 1962 og 93 (billedet). Landets kultur- og sportsminister Gayton McKenzie blev i hast sendt til Baku for at forhandle med F1-boss Stefano Domenicali. PÅrsset på Sydafrika blev yderlige skærpet, da Rwandas præsident Paul Kagame søndag dukkede op på gridden i Singapore. Rwanda eller Sydafrika – det ligner en close-race med kun én sikker vinder: Formel 1-ejerne Liberty Media.

LEGO OG FORMEL 1 – MANGE BRIKKER AT FLYTTE MED

Lego bliver fra næste år officiel partner med Formel 1. Samarbejdet betyder blandt andet at Lego vil fremstiller F1-relaterede byggesæt til alle aldersgruppe – fra Duplo-sæt til børn under skolealderen til detaljerede sæt med flere tusinde brikker. Formel 1´s CCO Emily Prazer siger om det nye partnerskab: ”Det vil give vores fans en ny mulighed for at nyde Formel 1 med venner og familie.”

THE COORS OVERRAKTE POLE POSITION-TROFÆET

One Republic, Kylie Minogue, Lenny Krawitz, Disclosure, Kool & the Gang, The Coors – Singapores Grand Prix havde på det musikalste område igen i år noget enhver smag. The Coors fik også æren af at overrække pole position-trofæet til Lando Norris efter kvalifikationen.